Troia Europei

TabereCuSuflet0008La malul Marii Negre, langa granita dintre Romania si Bulgaria, se afla cel mai vechi asezamant neolitic din lume, numit de catre arheologi “Troia Europei”!

Aici, pe o insula din lacul Durankulak, se afla un oras cu o vechime de 7500 de ani! Arheologii au descoperit aici mai multe straturi, ce denota o locuri continua incepand din 5500 i.e.n pana in anul 1000 e.n. Dupa ce traversezi podul de lemn ce leaga insula de centrul de vizitare, descoperi strazi ce, odinioara, frematau de viata, ziduri ce parca asteapta sa iti spuna povestea, locuinte sau fantani de unde locuitorii isi procurau apa.
De curand a fost descoperita o constructie cu functie sacra, ce pare sa fi avut doua nivele, si care este considerata cea mai veche structura monumentala din Europa.
Tot pe aceasta insula micuta, de doar 2 hectare, arheologii au descoperit un templul din sec III i.e.n., dedicat Cibelei, zeita Pamantului.
In apropiere, pe malul vestic al lacului, se afla cea mai mare necropola preistorica, cu peste 1200 de morminte cercetate.

Articol din categoria Scoala Tabere cu Suflet | Lectia de Istorie

Foto: Tabere cu Suflet

Advertisements

One Reply to “Troia Europei”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s