Hai cu noi in Horă:)

Hai cu noi in Hora.2Hai cu noi in Horă! este o asociatie care se ocupa de educatia copiilor, prin instruirea profesorilor. In 10-14 iulie, la Izvoare, jud Harghita, va avea loc Academia de Vara “Joyful Teaching” – un eveniment educational sub patronajul ambasadei Belgiei si sustinut prin programul Edu WeCare. Profesori vor fi traineri profesionisti de la Academia Educationala din Antwerp. “It is truly a very inspiring course for the participants at qualitatively very high standards” ne spune d-na Charlotte van den Abeele, fondator al Asociatiei.
Programul este gratuit si este deschis tuturor celor interesati de lucrul cu copiii:)

Pe Charlotte o cunoastem de la turele cu bicicleta! Am parcurs impreuna trasee de neuitat  si, in timp, s-a legat o frumoasa prietenie. Caci am descoperit un om minunat, plin de altruism!
Charlotte a stat in Romania o perioada lunga de timp, iar in acest rastimp, copiii ei au invatat la diferite scoli din Bucuresti. Unul din lucrurile pe care l-a remarcat a fost faptul ca invatau fara placere. S-a aplecat asupra acestei probleme, a inteles cauzele, si a decis sa se implice in sistemul educational de stat.
Desi a plecat din Romania, in urma ei au ramas lucurui de valoare. Asociatia fondata de ea – Hai cu noi in Horă! – ofera anual training de calitate cadrelor didactice și consilierilor școlari din învăţământul primar, din sistemul de stat, astfel incat acestia sa ii poata ajuta pe copii sa invete cu mai multa placere!

Academia “Joyful Teaching”

Anul acesta, in perioada 10-14 iulie, intr-o locatie minunata – la Izvoare, in judetul Harghita – va avea loc Academia de Vara “Joyful Teaching”. Este un program educational de calitate, sub patronajul ambasadei Belgiei, organizat in colaborare cu Ministerul Educatiei si promovat prin programul Edu WeCare. Profesorii vor fi traineri profesionisti de la Academia Educationala din Belgia.

Ce vom invata

Participanții vor deprinde diferite abilități pentru a determina corect propriile modalități de însoțire şi asistare, astfel încât să poată desfășura activități educative și de predare cu copiii chiar şi în circumstanțe nefavorabile.
Participanții vor învăța să utilizeze metoda “Corquadrantului” în predare. Această metodă poate fi uşor aplicată și la alte grupuri.
Participanții vor deveni mai conştienți de propriile lor calități.
Participanții vor descoperi propriul lor copil interior, ceea ce le va permite pe termen lung să îşi desfăşoare actvitățile de predare și educare cu mai multă satisfacție, energie și
creativitate.
Participanții vor învăța să îşi acceseze propriile resurse și energia de a face față diferitelor situații de la clasă prin exerciții de mişcare şi muzică, sau prin exerciții simple de energizare care pot fi utilizate ulterior în lucrul cu copiii.
Participanții vor învăța cum să implice copiii prin storytelling, cum să îi determine pe aceștia să găsească soluții prin accesarea resurselor personale şi prin trezirea creativității lor.
Participanții vor experimenta, prin jocul cu sunetele şi cu vocea, trezirea propriei creativități și energii, având ca rezultat direct ameliorarea stării de stres și oboseală.
Participanții vor învăța tehnica de sandtray educațional şi cum să folosească această tehnică în activitățile zilnice de la clasă.

Cine se poate inscrie

In fiecare an, Academia de Vară isi propune sa ofere training de calitate cadrelor didactice și consilierilor școlari din învăţământul primar, din sistemul de stat, din diferite zone ale tarii. Academia de anul acesta se adresează profesorilor și consilierilor din judetele Braşov, Covasna, Harghita și Mureş.

In baza legaturii de prietenie dintre cele doua Asociatii partenere, targetul pentru Academia de Vara de anul acesta s-a largit, astfel incat sa participe si alte persoane interesate de procesul educational:)

Limba utilizata

Workshopurile vor fi sustinute integral in limba engleza, de aceea nivelul de receptare, comprehensiune a acestei limbi trebuie sa fie unul de baza. Trebuie luat in considerare ca workshop-urile nu sunt teoretice, ci practice. Fiecare grup o sa fie insotit de catre unul din cei trei membrii ai asociatiei care, fiind vorbitori de ambele limbi, poate facilita o intelegere mai buna, in caz de nevoie.

Cost

Participarea la sesiunile de training de la Academia de Vara este gratuita.  Pentru cazare se percepe un cost de 350 lei. Costul acopera 4 nopti de cazare la pensiune, cu 3 mese pe zi, toate materialele folosite in cadrul workshop-urilor, precum si serviciul de transport dinspre si la gara Odorheiu Secuiesc.

Inscriere

La Academia de Vara sunt disponibule 24 de locuri.
In cazul in care sunteti interesati, va rugam sa va inscrieti pe siteul fundatiei Hai cu noi in Horă! Inscierile s-au inchis oficial pe 28 iunie, insa daca mentionati ca veniti prin Asociatia Tabere cu Suflet, veti fi primit pana la ocuparea numarului total de locuri.

Atentie, in acest moment mai sunt doar 3 locuri disponibile, asadar grabiti-va daca vreti sa participati la acest program educational de mare calitate!

Advertisements

One Reply to “Hai cu noi in Horă:)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s